ANBI-status SSIL

Gegevens:
Stichting Sinterklaas Intocht Leeuwarden (SSIL)
KvK: 41002590
RSIN: 813876230
Email: [email protected]

Bestuurssamenstelling

– Voorzitter Dylan van Hinte
– Secretaris Nynke van Hinte
– Penningmeester Ellen Seerden-Wagenaar

Doelstelling:

Elk jaar weer zijn wij de betrouwbare vriend en contactpersoon van Sinterklaas. De hotline tussen Leeuwarden en Spanje en dat vinden wij al jaren lang een grote eer. Stichting Sinterklaas intocht is de Stichting die elk jaar de Sinterklaas intocht van Leeuwarden organiseert. Naast de intocht organiseren we meerdere Sinterklaas activiteiten voor Leeuwarden en omgeving.

Alle activiteiten en de intocht worden georganiseerd door vrijwilligers. Het hele jaar door werkt een vaste kern van 40 vrijwilligers belangeloos aan de organisatie. Tijdens de Intocht zijn er zo’n 450 vrijwilligers op de been, om te zorgen voor een succes.

De SSIL zet zich in om iedere Leeuwarder het ware sinterklaas gevoel te geven. Wij zijn er voornamelijk voor de kleine stadsgenoten, maar vergeten uiteraard de ouders niet. Het Sinterklaasfeest is een Feest voor iedereen.

Financiën:

De stichting heeft een niet commercieel oogmerk, waardoor we volledig afhankelijk zijn van giften en bijdragen van het Lof. Om financieel gezond te blijven zoeken we geregeld naar samenwerking met ondernemers, scholen en andere partijen. Voor sommige activiteiten  ontvangen wij een bijdrage welke ten alle tijden te goede komt aan de eigen stichting en het

Actueel verslag:

Zoals elk jaar verzorgt de SSIL de intocht van Sinterklaas met zijn pieten in Leeuwarden. In 2018 was dat op zaterdag 17 november, en na een spectaculaire toch over het water zette de Sint voet aan wal in de Prinsentuin. Vanuit daar volgde een vrolijke optocht door het centrum van Leeuwarden, om te eindigen op het Stadhuis. Duizenden?/honderden kinderen en hun ouders stonden langs de route om Sinterklaas en de Zwarte Pieten welkom te heten. In de optocht liepen de vertrouwde pieten mee. Uiteraard de Hoofdpiet, maar ook oa Kluspiet en Sportpiet waren van de partij. De Razende Reporters hielden iedereen op de hoogte door middel van exclusieve interviews met de Pieten.

Aangekomen op het Stadhuis wordt Sinterklaas niet alleen welkom geheten door de Burgemeester, maar ook door de kinderburgemeester.

Met de intocht stoppen de activiteiten van de SSIL niet in de Sinterklaasperiode. Kinderen konden dit jaar Sinterklaas naar bed brengen in kinderboekenwinkel de Toverlantaarn op 1 december. In een vrolijk versierde winkel zongen tientallen kinderen Sinterklaas in slaap. Uiteraard was iedereen de dag daarna weer welkom om de Sint wakker te maken!

We sloten het jaar af met het traditionele uitzwaaien van Sinterklaas op de Schrans. Ondanks de kou was het heel gezellig in de winkelstraat. Veel kinderen trotseerden, samen met hun ouders, de buien om toch Sinterklaas en zijn Pieten een knuffel en een hand te geven.

Na het vertrek is het aftellen weer begonnen. In 2019 vindt de intocht plaats op zaterdag 16 november. Graag tot dan!

De ANBI-status
In het kort betekent het hebben van een ANBI-status dat de SSIL een “Algemeen Nut Beogende Instelling” is. Giften die wij in ontvangst mogen nemen mogen dan afgetrokken worden bij de aangifte Inkomstenbelasting onder het hoofd: Giften. Wat betekent dat de Stichting Sinterklaas Leeuwarden financieel een steuntje in de rug geven een stuk aantrekkelijker wordt voor onze sponsoren.

Voor sponsoren
Voor onze sponsoren en vrienden van de SSIL is de ANBI-status aantrekkelijk. Zo kan iedereen die een bedrag aan de SSIL overmaakt dit automatisch op de aangifte aftrekken (mits aan de 1% norm wordt voldaan). Dit onder de vermelding van GIFT aan de SSIL.

Jaarverslagen

Heb je nog vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met penningmeester Ellen Seerden-Wagenaar: [email protected] 

Meer informatie vindt je op www.anbi.nl