Intocht

Hij komt, hij komt!

Op zaterdag 18 november aanstaande, komt Sinterklaas aan in Leeuwarden. Hij kijkt er erg naar uit, om alle lieve kinderen weer te ontmoeten.

Rond 11.00 uur vaart de vloot via de Slauerhoffbrug, de Hermesbrug, de Verlaatsbrug en de Vrouwenpoortsbrug richting de Prinsentuin.

Vanaf 11:30 uur zal Ricardo het publiek in de Prinsentuin opwarmen, het belooft één groot spektakel te worden. Naar verwachting zal Sinterklaas om 12:00 uur aankomen in de Prinsentuin bij de aanlegplek.

Dit jaar kunnen de kinderen stemmen over hoe ze denken dat Sinterklaas aankomt in Leeuwarden. Hiervoor is een stembiljet te vinden op onze Facebookpagina ‘Stichting Sinterklaas Intocht Leeuwarden ‘

Deze kun je inleveren via : [email protected]

Na aankomst  stapt Sinterklaas op z’n paard Ozosnel op de Groeneweg, om vervolgens met een gezellige stoet een tocht door de binnenstad te maken.

Op de Groeneweg zijn dit jaar wegwerkzaamheden en deze is afgesloten voor het verkeer.
Sinterklaas mag hier natuurlijk wel langs rijden met de stoet, maar houd rekening met deze werkzaamheden, mocht je hier langs de route willen gaan staan.

De route is al volgt:

*                      Prinsentuin

*                      Groeneweg

*                      Nieuweburen

*                      Voorstreek

*                      Over de kelders

*                      Peperstraat

*                      Wirdumerdijk

*                      Ruiterskwartier

*                      Mata Hari plein

*                      Groot Schavernek

*                      Nieuwestad

*                      Sint Jacobsstraat

Om 14:15 uur zal Ricardo op het Hofplein aanwezig zijn, om het publiek alvast op te warmen en rond 14:30 uur zal Sinterklaas hier aankomen om de sleutel van de stad in ontvangst te nemen van de burgemeester.

De intocht zal dit jaar ook weer live te volgen zijn op radio Spanje/ Omroep Leeuwarden.