Over SSIL

Beste Sinterklaasvrienden,

Pieten! De stoomboot! Sinterklaaaas! Daar is hij! Veel Leeuwarder kinderen (en oudere kinderen) kennen dit gevoel van opwinding. Ieder jaar komt Sinterklaas aan in Leeuwarden. Aan de voet van de Oldehove vaart hij door de Prinsentuin waar duizenden toeschouwers hem verwelkomen. Daarna rijdt de Goedheiligman op zijn schimmel begeleid door 130 Pieten in een bonte en muzikale stoet door de stad. Ieder jaar is dit een groot feest waarbij vele mensen, jong en oud, Sinterklaas volgen.

De Stichting Sinterklaas Intocht Leeuwarden (SSIL) organiseert deze dag met meer dan 450 vrijwilligers. Naast de intocht organiseren we nog veel meer Sinterklaasactiviteiten voor -en na de intocht. Dit wordt mogelijk gemaakt door de medewerking en steun van onze geweldige vrijwilligers, organisaties en het bedrijfsleven uit Leeuwarden. Door inkomsten uit activiteiten, bijdragen van diverse stichtingen en een bijdrage uit het Leeuwarder Ondernemers Fonds zijn al deze activiteiten ook financieel te realiseren. Wilt u de SSIL helpen of steunen bij deze intocht? Stuur dan een email naar [email protected].

Wij wensen iedereen een schitterende intocht en veel plezier toe bij de andere activiteiten die door de SSIL worden georganiseerd!

Namens de Stichting Sinterklaas Intocht Leeuwarden een Sinterlijke groet,

Dylan van Hinte,
Voorzitter SSIL