Intocht 2015

Op zaterdag 14 november komt Sinterklaas met stoomboot(je) de Maarten weer aan in Leeuwarden. Hij wordt vergezeld door de Pakjesboot, Pietenboten, Peddelpieten en zelfs een flyboardende Piet, die waaghals! Wat volgt is de traditionele feestelijke en muzikale optocht met ruim 130 Pieten door de historische binnenstad. Dit jaar is er een speciale plek gereserveerd tijdens de route voor mindervaliden ter hoogte van Stadsschouwburg de Harmonie. Daarnaast zijn er Pieten die naast de gewone pepernoten ook glutenvrije pepernoten uitdelen.

Spoorboekje om niets te missen:
Sinterklaas vaart door de onderstaande bruggen:

11.15 uur Slauerhoffbrug

11.25 uur Hermesbrug

11.35 uur Verlaatsbrug

11.50 uur Vrouwenpoortsbrug

12.00 uur Aankomst Sinterklaas Prinsentuin
Sinterklaas zet voet aan wal in de Prinsentuin waar Blije Bart de Sint verwelkomt en toezingt. Nadat Sinterklaas de kinderen van Leeuwarden heeft begroet en toegesproken zal hij zijn lieve trouwe paard Americo bestijgen.

12.45 uur Begin optocht
Groeneweg, Nieuweburen, Voorstreek, Over de Kelders, Peperstraat, Wirdumerdijk, Ruiterskwartier, Mata Hari plein, Groot Schavernek, Nieuwestad, Sint Jacobsstraat, Hofplein en Raadhuisplein.

ca.14.00 uur Sinterklaasfeest op het Hofplein
Sinterklaas wordt welkom geheten door de burgemeester en o.l.v. Blije Bart met Pietenband. De intocht eindigt met de traditionele balkonscène vanaf het Stadhouderlijk Hof rond 14.45 uur

(tijden o.v.b.).